B&L Metals B.V is in 1999 opgericht en heeft zin sinds mei 2011 zijn intrek genomen in de gefailleerde Aluminium Smelterij FHS. Na een flinke opknapbeurt en afbraak van de ovens en schoorstenen heeft het pand in handen van B&L Metals een nieuw doel gekregen.

Recyclen is mensenwerk en wij beschikken over een goed opgeleid team die professioneel deze taak volgens milieuvriendelijke regels uitvoert

B&L verwerkt, bewerkt, sorteert, sloopt eigenlijk alle voorkomende metaalhoudende componenten uit industriële en particuliere sectoren. Wij zijn uitgerust met de nodige installaties voor het verwerken van kabels en machines voor het knippen, persen en scheiden van complexe samenstellingen van metaal, ijzer en kunststof. Kortom metaal recycling is onze tweede natuur.

Duurzaam ondernemen is de sleutel tot de toekomst. Jaarlijks word in Nederland 2,7 miljoen ton metaalafval en schroot ingezameld en gerecycled. Het vakkundig recyclen van oude metalen helpt het verminderen van de alsmaar groeiende afvalberg, bespaart aanzienlijk de energieverbruik en verminderd daarmee natuurkijk ook de Co2 uitstoot. Tevens gaat dit de uitputting van grondstof reserves tegen.

Stelling:

“Wij hebben de aarde van onze kinderen in bruikleen”